Badhotel Renesse - Suites -22.jpg

Villa Noordzee

A breath of fresh air with a refreshing classic by the sea

Badhotel Renesse offers well-being and vitality in fresh classical architecture.

In southern Renesse, we helped the owner of Badhotel Renesse to translate his vision into a distinctive positioning. After the expansion of Villa Westerduin, an existing outbuilding was also transformed into a new concept and design called Villa Noordzee. E.S.T.I.D.A (ESTIDA) designed the interior.

Badhotel Renesse has been expanded with Villa Noordzee. The attractive villa has ten junior suites and a wellness suite. They all have their own outdoor terrace, but they differ from each other. Some rooms have a fireplace, others a loft bed (for children) or a four-poster bed. The new construction of Villa Noordzee is characterized by an asymmetrical entrance facade with a cut-out over 3 floors, iconic wooden elements in the stairwell and spacious wooden balconies that ensure that the hotel and the two villas become one. The use of a wooden herringbone pattern creates a horizontal line that is continued rhythmically, on all sides and at angles. With the addition of large glass fronts on the south side, the connection between inside and outside is strengthened and the view of the garden and swimming pool is increased.

 

Facts

 

Client:

Badhotel Renesse

Design:

Transformation outbuilding

Location:

Renesse, Zeeland

Year

2021

Projectteam

De Plekkenmakers

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Villa Noordzee

Filter projects: